Seger i sista seriematchen för Assi Dam

Felicia Innala gjorde debut i div.1

Assi Dam går obesegrade genom Div 1 Norra dam efter 3-1 (1-0) seger mot Notviken i sista matchen i grundserien. Assi var totalt överlägsna i spelet och Notas hade svårt att skapa chanser matchen igenom. Ingen av lagen hade något att spela för men ändå så gav bägge lagen allt i närkamper och många tuffa situationer som det ska vara i en bra dammatch.

 

Fredrik Söderholm tränare i Assi direkt efter matchen:

Härligt att få gå obesegrade igenom serien och jag är jättenöjd med dagens insats mot Notviken som också saknar en del skadade spelare. Jag vet hur mycket tjejerna ville gå obesegrade men själv har jag knappt sovit pga oron för skador inför kvalet., skrattar en nöjd Fredrik.

Matchen idag?

Stabilt spel rakt igenom med många chanser och bra inställning. Tycker vi rullar boll bra och varierar oss i spelet vilket gör det svårt för Notviken. Notviken satsade mycket på kontring men vi stod upp bra och kunde vinna första bollen.

Skador i truppen?

Ja tyvärr så åker Mackenzie Aikins hem på tisdag med knäskada för en vecka sedan. Johanna Antti har fått svar på magnetröntgen och hennes knäskada visade sig inte vara någon kors eller ledbandsskada så hon kör rehab men tveksam för mer spel i år. Anna Asplund har sin andra halsfluss på en månad och äter penicillin men börjar träna till veckan. Jag lider med dessa tjejer och önskar att som snart är friska allihopa. Inga fler skador efter dagens match.

Hur ser veckan ut fram till kval match 1?

Träningar och förberedelser för match på lördag och vi följer våra rutiner som en vanlig vecka under säsongen. Att få göra detta tillsammas känns hur kul som helst för oss ledare som får två veckor till med laget i spel.

Vad tror du om era chanser?

Haha du vet att jag inte tippar utan är helt inställd på att det kommer krävas mycket slit för att klara av Bollstanäs. Ska vi lyckas slå dom så är det viktigt att göra det tillsammas över hela planen,

Något du vill tillägga?

Absolut vill jag det. Vi från Assi dam och klubben vill tacka Notviken för den fina gesten och blomman som överlämnades före match för seriesegern av Lagkapten Johanna Lindbäck. Det värmer i fotbollshjärtat och fotbollen här i norr behöver konkurrens men också hjärta och det visade Notviken idag. Stort tack!

Grattis till segern och hälsa tjejerna!

Tack och det gör jag avslutar tränare Fredrik Söderholm

Startelvan:

Jenny

Johanna O, Frida J, Indira, Johanna A

Josse, Fernanda, Lina, Emilia

Tilda, Erin

Ers:

Christina, Felicia I, Amanda, Frida B

Byten:

min 52 Emilia ut Frida B in

min 61 Fernanda ut Amanda in

min 78 Erin ut Felicia I in

Målen:

min 45 1-0 Emilia ass. Tilda

min 60 2-0 Erin ass. Lina

min 64 3-0 Lina

min 89 3-1 Johanna L