Oavgjort i seriefinalen

Erin blev tvåmålsskytt.

Seriefinal i Div 1 Norra Dam slutar 2-2 (1-2) mellan Serieledande Assi IF och tvåan Team TG. Det är verkligen seriens bästa lag som spelade en stenhård kamp där ingen av lagen eller tjejerna ville ge sig. TG klart bättre i första spelmässigt men skapade få chanser i spelet. Assi stod inte att känna igen. Andra halvlek kommer Assi ut som ett nytt lag och tar tag i taktpinnen och börjar hålla i bollen mer och skapade en del chanser för att vinna men TG hade också en på slutet som hade kunna föra dom närmare serieledaren. Men detta resultat var efter 90 min rättvist.

Tränare Fredrik Söderholms synpunkter efter matchen:

Både glad och besviken. Glad för att vi kommer igen efter en mindre bra första halvlek där vi får en drömstart med Erins mål efter 2 min. Vi kunde däremot inte få till något spel och hade svårt att få bredd i spelet. Besviken på att vi i andra halvlek inte fick in segermålet då deras målvakt gör en fantastisk räddning. I anfallet efter hade vi kunnat åka på ett bakåt då TG hade en superchans. Frida J räddade oss.... Kul match med mycket känslor och hårda närkamper.

Hur viktigt var det att INTE förlora?

Mycket viktigt även om vi haft kvar serieledningen om vi förlorat men vi gick för seger. Det kommer bli tufft hela vägen fram till 2 oktober, säger en nöjd Fredrik

Ni saknade ett par spelare inför denna match, varför?

Stämmer vi har haft en förkylning som vandrat snart genom hela laget och idag var det Josse och Tilda som insjuknade och inte kunde vara med samt att en del spelade med förkylning , men måste verkligen säga att alla tjejer i detta lag bidrar och kämpar för att vi ska hålla ihop och kunna ta poäng i denna match.