Ny spelare ansluter till damtruppen.

Mackenzie Akins

Vi i ASSI IF Dam är glada att presentera ett nyförvärv inför avslutningen av säsongen 2016 i Division 1 Norra.

 

Mackenzie Akins 22 år från University of Montana forward/mittfältare

Nu är det klart att Assi IF ersätter Jenni Suhonen som valde att gå till Haparanda FF med Mackenzie Akins från Kalifornien USA men senast spelande i Montana. En offensiv spelare med näsa för mål. En spelare med bra teknik och genombrottsstark och kan spela på flera positioner.

 

Mackenzie Akins egna kommentar om att komma och spela med Assi IF:

Ser verkligen fram emot att ansluta till laget och ta del av svensk fotboll som jag vill lära mig mer av. Jag har fått en bra uppfattning om klubben, spelidén och laget där jag känner Erin Craig. Jag hoppas kunna tillföra laget bredd men också mina egenskaper i det offensiva spelet. Det ska verkligen bli kul!

 

Sportchefen Börje Nordgren:

Vi har sökt spelare för att fylla ut truppen till rätt antal för att kunna bedriva en bra träningsmiljö sedan Jenni lämnade och vi oturligt drabbats av skador, men det är svårt att hitta spelare på den lokala marknaden och klubbar som vill släppa spelare. Därför blev detta en bra lösning att ta in Mackenzie i två månader med möjlighet att förlänga nästa säsong. Det vi sett och fått rekommendationer så är denna tjej riktigt bra. Mackenzie ansluter till laget 17 aug.

 

Tränaren Fredrik Söderholm:

Efter att ha haft kontakt med Mackenzie ett tag så är jag otroligt glad att klubben kunnat lösa detta så vi är förberedda för en lång och tuff höst med bra bredd i laget och ej känsliga för skador och ev. jobb flytt mm. Mackenzie är en riktigt bra tjej och fotbollspelare som löper mycket och gillar snabbt spel och bra med bägge fötterna. En spelare som vi kan använda på flera positioner om det krävs.

 

/Assi IF