Avgörande kvalmatch

Assi IF - Bollstanäs SK söndag 16 oktober kl. 14.00 på BillerudKorsnäs Arena.

Söndag kl. 14,00 så spelar Assi IF Dam  - Bollstanäs SK en helt avgörande match för en plats i Elitettan 2017. Efter 0-0 i första matchen så har en segrare i matchen platsen klar. Oavgjort 1-1 eller 2-2 osv så går Bollstanäs SK upp på gjorda mål på bortaplan. Vid 0-0 så gäller förlängning och eventuellt straffar därefter. Riktigt rafflande söndag väntar.                                                                                                                     Assi IF räknar med storpublik och rustar nu för att ta emot upp emot 1000 åskådare och intresset för matchen är jättestort i Kalix och i hela Norrbotten.

Vi träffar tränare Fredrik Söderholm och lyssnar hur läget är?

Tack bara bra och första matchen har landat och analyserats så nu börjar fokusen inför för söndagens match. Jag är nöjd med vårat spel under 50-60 min i första matchen och samtidigt möter vi ett bra lag som givetvis vill ha boll och försöka skapa chanser. Defensivt så bjuder vi inte på något under 90 min och det känns bra. Vi kan däremot bättre offensivt men Bollstanäs gjorde det svårt för oss.

Hur ser upplägget ut inför söndagen?

Återhämtning idag och lite samkväm för tjejerna. Tisdag tränar vi som vanligt och söker timing i rörelser och spel. Torsdag – fredag mer spel, spelövningar och fasta situationer och genomgång av detaljerna i vårt spel. Sedan smäller det på söndag!

Hur kommer ni spela?

Vi försöker vara konsekventa i vårt spel och är trygga i det samt att vi är ett offensivt lag i grunden och ska förbättra den ytterligare i denna match.

Vad har du för förväntningar på Bollstanäs

Inga alls, dom är ett bra lag som kan spela fotboll och vill som oss vinna denna match.

Vad är nyckeln för att slå Bollstanäs?

Sätta våra chanser som vi skapar och hålla dom borta från farliga chanser.

Hur resonerar tjejerna i laget om denna match?

Tjejerna sa på tåget hem att ” vi kan bättre och det ska vi visa på söndag” så jag litar på dom. Tillsammans är vi bra!

Tror du på mycket publik?

Det hoppas jag verkligen och att Kalixborna tar sig till BillerudKorsnäs Arena  för att se ett lokalt lag utmana om en Elitetta plats.  Hoppas på över 1000 åskådare.

Vill du tippa?

Haha nej du vi får se efter kl. 16 på söndag

Lycka till!

Tack, avslutar Fredrik Söderholm