Kryss i första kvalmatchen

Christina höll nollan i första matchen.

Assi IF Dam spelar 0-0 mot Bollstanäs SK i en riktigt kall, blåsig höstmatch på Bollstanäs IP. Matchen började med spelövertag av Assi som också skapade den farligaste målchansen av Moa i matchen sedan Josefin Hansson hittat Moa Öhman framför mål men Bollstanäs räddade på mållinjen. Assi spelade riktigt bra första 30 min. Bollstanäs försökte men kom inte riktigt till och skapade ett par halvchanser sista 15 min av halvleken.  Andra halvlek inleder Bollstanäs bra och tar över spelet men inga farliga chanser utan ett par hörnor och frisparkar som blir halvchanser. 25 min i andra halvlek så skapas den farligaste målchansen efter hörna då Frida Jacobsson nickar utanför vid bortre stolpen. Matchen är ett ställningskrig och slutar 0-0.

Tränare Fredrik Söderholms intryck på tåget hem från Stockholm:

Vilken härlig match med mycket känslor och två bra lag som verkligen tar udden ur varandra. Att vi klarar av att hålla nollan gör att vi vet vad som gäller i returen och det är seger. Oavgjort är ett rättvisst resultat i en match med lite målchanser men synd att vi inte kunde sätta någon av våra fyra chanser.

Hur var läget i laget inför matchen, nervöst?

Nej det tycker jag inte utan väldigt fokuserat Assi, men det går inte att sticka under stolen med att dessa typer av matcher spelar vi inte varje vecka. Vi kom överens om att samtidigt våga njuta av att spela matcher som dessa. Det gjorde tjejerna bra!

Det låter som du är nöjd med defensiven och mindre nöjd med offensiven?

Jag är nöjd med lagets insats men vi fick inte till det offensiva spelet som vi brukar men måste komma ihåg att vi har en motståndare på andra sidan som ville störa det. Defensiven var riktigt bra i första över hela banan. I andra tappade vi lite press och dom fick rulla lite mer. Backlinjen stod upp bra och släppte inte till något bakåt i bra samarbete med Christina i mål.

Vad är nyckeln för att vinna hemma på Billerud Korsnäs arena mot Bollstanäs?

Det är givetvis mycket tillfälligheter men hårt jobb ger bra möjligheter och då så ska vi sätta dit chanserna. Sedan jobba ihop i defensiven som vi alltid gör tillsammans.

Nästa Söndag 14,00 smäller det igen?

Japp och tjejerna längtar redan så nu ska vi ta hand om skavanker mån –tis för senare  under veckan hålla upp tempot i träningen och komma förberedda till matchen på söndag. Jag hoppas verkligen att Kalix och Norrbotten ställer upp för fotbollen och kommer på matchen och stöttar oss och det pratas om att det kan bli upp emot 1000 åskådare, så kom i tid.

Om du summerar denna match efter 90 min med tre ord?