Kvaldags för Assi Dam mot Bollstanäs SK.

Tränaren Fredrik Söderholm som nått delmål 1 med laget tar sig nu an delmål 2.

Efter 22 omgångar i respektive serie så vann Assi IF och Bollstanäs SK sina serier och möts nu i kvalet till Elitettan. Assi hat tränat som vanligt i veckan och fokus i laget verkar vara på topp och alla tillgängliga spelare ser pigga ut.

Vi frågar tränare Fredrik Söderholm om läget inför helgens match?

Läget känns bra även om det blivit kallare på kvällarna (minusgrader) så har tjejerna verkligen varit fokuserade samtidigt mycket glädje i det vi gör. Inga fler skador i helgens match gör att vi kunnat träna bra bortsett från lite förkylningar och jobbpass för tjejerna.

Vad vet ni om Bollstanäs?

Ett spelskickligt lag som gillar att spela fotboll. Dom har en bra centrallinje med ett par spelare som skiljer sig från mängden och är kvalitetsspelare. Det kommer bli en tuff match på Bollstanäs IP men roligt att få spela mot en ny motståndare efter en lång serie.

Vill du berätta hur ni kommer spela?

Haha nej det kommer jag inte göra men en förväntad matchbild är att Bollstanäs kommer ha mycket boll för att försöka producera och vi får inrikta oss på att försöka spela vårt spel tillsammans och se upp för deras omställningar.

Ändrar ni mycket i ert spel inför dessa matcher?

Självklart tittar vi alltid på motståndaren vi möter och deras kvaliteter och brister men vi har tränat ihop under elva månader snart på ett spel och sätt att uppträda på plan så vi håller oss till det vi tränat och spelat under säsongen för det är vi bäst på.

Nyckelspelare inför dessa matcher?

Nej vi har ett lag som ska göra detta tillsammans och sedan att enskilda spelare kommer kliva fram och göra avgörande saker hoppas jag sker. Men i årets Assi är det definitivt kollektivet och att göra det tillsammans som varit fokus och så kommer det vara kommande två matcher.

Är det fördel att börja på bortaplan?

Som jag ser det är det beroende på resultatet i första matchen som avgör det.

Vill du tippa utgången av första matchen?

Haha nej det vet du att jag inte gör men däremot så spelar vi alltid för seger och sedan får vi se hur långt det räcker.

Tack och lycka till i helgen?

Tackar avslutar tränare Fredrik Söderholm

Truppen meddelas senare