Förändringar i ledarstaben

Kenth Wärja ny i Assi IF

Andreas Nilsson lämnar i samförstånd med föreningen uppdraget som huvudtränare för Assi IF;s Elitlag i fotboll. Anledningen är helt enkelt att Andreas inte anser sig kunna hinna med både ett nytt heltidsarbete hos BillerudKorsnäs samt sysslan som huvudansvarig för damlaget. Från klubbens sida beklagar vi detta och tycker att Andreas under sin tid som huvudansvarig bidragit till att laget mycket framgångsrikt genomfört andra halvan av vårsäsongen.

Efter Andreas besked har det pågått ett mycket intensivt arbete med att hitta en ersättare som tillsammans med Marcus Roininen skall leda laget under höstsäsongen. Det är därför glädjande att vi nu kan presentera Kenth Wärja som ny i ledarstaben och det är en välmeriterad tränare som kliver in och hjälper laget och klubben i det läge som uppstått. Kenths ledaruppdrag de senaste 5 åren har varit sålunda: Tränare för Alvik IK,s Dam- och Herrlag, Bodens BK FF herr, IFK Luleå Herr (våren 2018). Kenth har även följande uppdrag: Spelarutbildare för flickor i Norrbotten, Jobbar med utbildning åt Svenska Fotbollförbundet, NFF och VFF. Har arbetat som nationell fotbollsutbildare och har dessutom UEFA Pro License som utbildning och bakgrund som tränare.

Sportchefen Joakim Abrahamsson säger så här om ledarsituationen:

”I och med denna nya akuta situation satt vi en mycket besvärlig situation, men efter intensiva diskussioner med Kenth Wärja blir det nu Kenth och Marcus som delar på ansvaret för Elitlaget. Vi tror att med den erfarenhet som de båda besitter så blir detta i slutändan en bra lösning. Vi tror dessutom att detta ger ny energi till spelartruppen och att vi nu tillsammans kan focusera på att genomföra en bra höstsäsong i Elitettan”