Uddamålsvinst mot Asarum

Emelie matchens lirare när Assi besegrade Asarum med 1-0 (0-0)

Assi IF kunde till slut ta med sig tre poäng efter många om och men mot ett krigande Asarum. Först i 84:e minuten kunde Erin slå in ledningsmålet efter inlägg av Jaclyn Sawicki.

 

Assi började piggt och där man styrde det mesta av händelserna. Assi hade dock svårt med att få till ett fungerande passningsspel då man tog alltför svåra beslut och där man var alltför stillastående. Första rundan såg likadan ut förutom att Asarum stundtals stack upp i sina omställningsförsök.

 

Asarum startade dock piggast i andra rundan där man inledningsvis skapade en del halvchanser. Ju längre halvleken pågick tog Assi allt mer över spelet men man hade det svårt med att komma in i boxen och de riktigt heta lägena.

I minut 53 rann Emelie Helmvall förbi hela Asarums backlinje och fick i och med detta ett friläge men som blev knuffad utan åtgärd från domarens sida.

Assi fortsatte att mala på, Asarum fortsatte med sin omställningsförsök. I 84:e minuten lyckades Assi spräcka nollan efter ett inlägg av Jaclyn där Erin Craig höll sig framme och fick näta, 1-0.

 

Spelmässigt lägre nivå på denna match men där man lyckades ta med sig de tre viktiga poängen. Nu väntar ett par veckors uppehåll för spelarna för att komma tillbaka stärkta till höstomgången.

 

TRUPPEN:

 

Daniella Rice MV

Indira Ilic

Fernanda Da Silva C

Erin Craig

Lina Henriksson

Frida Björck

Moa Öhman

Johanna Andersson

Jaclyn Sawicki

Emelie Helmvall

Paulina Hedqvist Avb.

Antonia Göransson Avb.

Cornelia Wiklund Avb.

Christina Dineson MV Avb.

 

Byten:

 

TID: 69 min.

UT: Moa Öhman

IN: Cornelia Wiklund

 

Varningar: -

 

Mål: Erin Craig Min.84

       

 

Assist: Jaclyn Sawicki

 

      

// Marcus Roininen

Ass.tränare Assi IF