Förlust mot serieledarna

Umeå IK FF - Assi IF 3-1 (1-0)

Umeå började matchen bästa och hade mycket boll de första 10 minuterna men man skapade inte mycket utan mest lyft t in i boxen som Lauren Watson i målet enkelt plockade ner. Assi kom mer in i matchen efter Umeås forcering och hade en bra chans efter att Josefine Hansson spelat in bollen från kortlinjen. Efter 36 minuter kom 1-0 till Umeå efter att Assi tappat boll på offensive planhalva och på en snabb omställning kunde Umeå ta ledningen. Efter målet hade Umeå en bra chans att utöka ledningen men 1-0 i paus. Assi hade ett bra försvarsspel i första som tvingade Umeå ut på kanterna med resultatlösa inlägg anfallsspelet var däremot lite uddlöst.

Andra halvlek började Assi bra och hade mera av spelet på Umeås halva utan att skapa några heta chanser. 2-0 kom efter 60 minuter när vi stötte bort oss lite i försvaret och Umeå kunde vägga sig till ett friläge som resulterade. Efter målet chansade vi på en trebackslinje för att om möjligt komma närmare men målen uteblev och i stället kunde Umeå göra 3-0 i tomt mål efter ett inspel från kortlinjen. Assi gjorde sitt mål på tilläggstid efter att Christy Ucheibe spelat in bollen från kortlinjen och en försvarare styrde den i mål. Även om mycket kan bli bättre gjorde vi ingen direkt dålig match med tanke på att vi mötte serieledarna på bortaplan.