Tre viktiga poäng

Assi IF - Asarums IF FK 2-0 (1-0)

Assi tog tre viktiga poäng när man besegrade Asarum med klara 2-0. Asarum började matchen med hög press på vårat försvar där vi stundtals hade svårt att spela förbi deras press och tappade lite för mycket bollar. Asarum skapade dock inga heta chanser. Efterhand halvleken gick tog Assi över mer och mer utan att skapa riktigt bra chanser Bästa hade Frida Jacobsson utan att lyckas få dit bollen. 1-0 skulle dock komma i minut 40 på ett Inlägg från Josefine Hansson gick bollen till Frida Jacobsson och vidare till Sanna Ylianttila som sköt bollen i mål. Assi gick till vila med en rättvis ledning.

Andra halvlek handlade mycket om Assi som radade upp flera fina chanser. 2-0 kom i minut 63 när Josefine Hansson mycket vaket slog en långboll över deras målvakt, ett snyggt mål. Asarum skapade inte mycket till chanser förutom ett skott i utsidan av stolpen i minut 83. Assi gör väl ingen kanonmatch men en fullt godkänd match. Nu väntar Umeå på bortaplan nästa helg.