Förlust mot svenska mästarna

Lauren Watson gjorde en mycket bra match i målet.

Piteå IF- Assi IF 3-0  (1-0)

Piteå IF vann klart över Assi IF med klara 3-0 med mersmak trots storspel från Assis keeper Lauren Watson. En match där Piteå hade ett stort bollinnehav och Assi fick öva på sitt försvarsspel.

Redan i matchminut 3 kunde Piteå ta ledningen 1-0 efter nickmål på hörna. Piteå som är väl kända för sina fasta situationer hotade ständigt med sin inlägg framför Assis mål. Målet blev också det ända på en fast situation efter att Lauren Watson, väktaren i Assi, ständigt var ett hinder för Piteås annars duktiga huvudspelare.

Piteå hade det mesta i anfallsväg samtidigt som Assi fick rikta in sig på försvarsspel. Assi fick aldrig igång ett fungerande uppbyggnadsspel där hemmalaget agerade aggressivt och satte tuff press på motståndarna som i sin tur gav lite tid för Assi att behandla bollen. 1-0 höll sig halvleken ut.

Andra rundan fortsatte i stort sätt på samma sätt som den första samtidigt som Piteå inte fick till det sista. Assis försvar fick jobba hårt och orkade inte riktigt hålla emot tiden ut och Piteå kunde utöka sin ledning 2-0 i 81:a minuten efter en snabb omställning, inlägg och nick i mål. Avslutningsvis fastställde hemmalaget slutresultatet till 3-0 i minut 87.

Assi fick en bra genomkörare då man inte varit så pressade under tidigare träningsmatcher. Sista träningsmatchen spelas på hemmaplan kommande helg på Billerud Arena mot Infjärden som även blir sista matchen före seriestarten mot Lidköping på bortaplan helgen därpå.