Klar seger över Notas

Tilda förste målskytt

Notvikens IK DFF- Assi IF 0-4 (0-2)

Under lördagen åkte Assi-tjejerna till Piteå för ett möte med Notvikens IK DFF. Assi vann matchen med klara 0-4 efter stundtals riktigt bra passningsspel och speluppbyggnad.

Assi tog direkt tag i taktpinnen med ett klart spelövertag där spelet förlades på Notvikens planhalva matchen igenom. 0-1 kom i den 20:e minuten  genom Tilda Westman. Som oftast fastnade hemmalaget i sina uppspel då Assis press ledde ofta till snabba bollerövringar och där man skapade ett konstant tryck på Notvikens försvar. 0-2 kom också i minut 46 där Frida Jacobsson knoppade in bollen efter hörna av Fanni Pietikäinen.

Inledningsvis av den andra halvlek tappade Assi till en början av det fina passningsspelet som man hade i första rundan men behöll ändå initiativet för att åter igen hitta tillbaka till det snabba bolltempot. I den 68:e minuten kom 0-3 efter fin inbrytning och passning till Jaclyn Sawicki som placerade bollen säkert i nätmaskorna. Åtta minuter senare frispelade Fanni Pietikäinen snabbe Emelie Helmvall som satte slutresultatet 0-4.

Siffrorna kunde ha varit större men där hemmalagets målvakt höll siffrorna nere.

Assi hade dessutom två debutanter Sofia Persson och Moa Karppinen från de yngre leden som gjorde en bra insats.