Förlust mot Uppsala

Assi IF - IK Uppsala Fotboll 1-2 (0-0)

Assi förlorade lite snöpligt mot Uppsala på ett blött och lite blåsigt BK Arena. Assi började matchen bra och hade bra tryck på Uppsala under de första 20 minuterna. Uppsala hade inte mycket förutom när Assi slarvade med passningsspelet och Uppsala kunde ställa om. Efter 20 minuter hade Assi en sämre period och Uppsala hade mycket boll på Assis halva utan att skapa några riktigt heta chanser förutom en frispark just utanför 16 meter som blev farlig. Slutet av halvleken tog Assi över och skapade flera bra chanser men halvleken slutade mållös.

Andra halvlek var det stor dominans av Assi som skapade flera utmärkta chanser men avsluten kunde ha varit bättre. Mitt i Assis press kom kalldusch nummer ett när Uppsala på en omställning kunde göra 0-1 efter 67 minuter. Fem minuter senare gör Assi 1-1 när Fanni Pietikäinen skjuter ett långskott i mål. Assi fortsätter att försöka avgöra matchen men lyckas inte få in bollen. Kalldusch nummer 2 kommer så i minut 80 när Uppsala nickar bollen i mål efter en hörna. Assi går ner på en trebackslinje efter målet för att få till en kvittering men lyckas bara få till ett par hörnor som inte resulterade. Sett till matchen i stort och antalet målchanser borde tre poäng stannat hos hemmalaget. Nu blev det inte så och gör man inte mål när chanserna skapas så blir det ofta tyvärr så här.