Klar förlust i Kalmar

IFK Kalmar - Assi IF 4-1 (2-1)

Assi förlorade klart mot Kalmar på ett soligt och varmt Gröndals IP. Redan i minut 2 tar Kalmar ledningen efter ett instick som ger målskytten friläge och 1-0 till Kalmar. Minuten senare slår Josefine Hansson ett fint inlägg som en av deras försvarare i ett trängt läge nickar bollen i eget mål och 1-1 redan efter 3 minuter. Efter det har Assi sin bästa period med ett par bra chanser och i minut 9 skjuter Jennifer Askebrand in bollen och Assispelarna jublar för mål men domaren och Ass.domaren låter spelet fortsätta så målet uteblir. Resten av halvleken handlar det mycket om Kalmar och 2-1 kommer också i minut 31 efter ett skott som Laurin Watson i målet är chanslös på. Målet föregicks av en klar offside. Vi går till halvtidsvila med ett måls underläge och hopp om en förbättring andra halvlek.

Förbättring uteblir dock i andra och Kalmar dominerar halvleken stort. Efter 58 minuter i en tilltrasslad situation där Assis försvar inte får bort bollen kommer 3-1 och i minut 74 fastställer Kalmar slutresultatet 4-1. Assis bästa chans i andra halvlek kom i minut 72 när Jaclyn Sawickis skott går i stolpen.

En medioker match av Assi där passningarna ofta hamnade hos motståndarna mycket beroende på dålig rörlighet ut på fria ytor för att möjliggöra enkla pass för bollföraren. Dessutom förlorar Assi alldeles för många närkamper som gör att man får anfall emot sig i stället för med sig. Kalmar spelade bra men inte så svårt när Assi bjöd på stora ytor mellan lagdelarna. En rättvis seger för Kalmar som hade kunnat vara ett eller två mål större.

Nu väntar finalen i Stora Norrbotten Coop Cup på tisdag mot Infjärden på LF Arena.