Klar seger över Umeå

Assi IF - Umeå IK FF 3-0 (1-0)

Assi IF tog 3 poäng efter att besegrat Umeå IK FF med klara 3-0 där Umeå aldrig kom upp i varken nivå eller prestation i sitt tidigare välspelande sätt. Och detta efter att Assi spelade mycket bra taktiskt och energiskt och tillät inte gästerna få tiden att behandla boll eller flytta upp laget nog mycket.

Assi upplevdes vara snäppet aggressivare och var nära sina motståndare som gav gästerna tidsnöd i sin bollbehandling vilket också gav hemmalaget spelövertaget.

I minut skadade sig Umeås Wilma Karlsson svårt i knät efter att hon fastnat med dobbarna i gräset. Allt väl till henne. Assi hade några tillfällen där man tappade bollen i ”fel” lägen men som man relativt enkelt ordnade upp.

Ledningsmålet 1-0 kom rättvist i minut 26 efter hörna där Fernanda Da Silva höll sig framme och tryckte in bollen i nätet.

Andra rundan började så som i första rundan där Assi tog kommandot. 2-0 kom också i minut 50 på straff efter att Emelie Helmvall blivit nerriven och som Fernanda Da Silva dundrade in. Efter det försökte Umeå lyfta sitt spel utan att riktigt lyckas och som skapade större ytor för våra forwards. Umeå lyckades inte heller skapa några heta lägen utan Assi fortsatte pumpa på där man gång på gång testade Umeås defensiv. 3-0 kom efter att Erin Craig skarvade ett inlägg till Emelie Helmvall som satte punkt för matchen och målgörandet.

Assi gjorde åter en fin laginsats där man visade sig vara hungrigare där man spelade taktiskt riktigt och där man visade en kämpaglöd som heter duga.