Knapp förlust mot seriesegrarna

Assi IF - Växjö DFF 2-3 (0-1)

Assi IF lyckades inte rubba seriesegrarna Växjö DFF trots ett bra taktiskt upplägg och en vilja av stål av Assi-tjejerna. Växjö kunde till slut vinna med 2-3 efter en hel del chanser åt bägge håll.

Som väntat började Växjö med ett stort bollinnehav utan att direkt skapa de allra farligaste lägena. Assi kunde stundtals sticka upp med snabba omställningar under första kvarten och fick också en del chanser då b l a Emelie Helmvall kom fri mot Växjö-keepern, Josefine Hansson som hade möjlighet att lyfta bollen i mål men dock utan framgång. Växjö fortsatte att trycka på och man lyckades också spräcka nollan i den 36:e minuten och 0-1vilket också blev halvtidsresultatet. Växjö var mycket bollskickliga och där vi hade problem med att hänga med i alla svängar.

Andra rundan började som den första men där Assi började vinna närkamperna och luftduellerna allt oftare. Assi gjorde ett par offensiva förändringar där Johanna Antti debuterade i Elitettan efter sin långa skadeperiod och Moa Öhman som vann 1:a bollarna. I minut 58 slog just Johanna Antti hörna med sin vänsterfot som styrdes in av Växjöspelare och en kvittering som gav energi åt hemmalaget som nu hade lyft upp sitt spel något. Assi trummade på och Emelie Helmvall träffade övre ramverket i den 64:e minuten.

Sedan hände det, det som inte fick hända. Ytorna blev större i och med att Assi försökte trycka på samtidigt som Växjö inte var sena med att utnyttja detta och som åter tog ledningen 1-2 i minut 79. Assi fortsatte att försöka och i den 84:e minuten kunde Fernanda Da Silva kvittera efter en snabb omställning. I sitt försök att skapa möjlighet för ett ledningsmål satte gästerna 2-3 på övertid, minut 93, och satte därmed sista spiken i kistan för ett tappert försökande Assi IF.

Trots förlusten så var det helt fantastiskt att se Johanna Antti som kom in som en virvelvind, övriga i laget som frenetiskt jobbade för varandra. Assi fick matchen dit man ville förutom det positiva resultatet som uteblev. Vi är så tacksamma för publik och fans som kom och stöttade och hejade.

Vi gratulerar Växjö för seriesegern och lycka till i allsvenskan. Nästa helg skall vi göra en sista ansträngning för denna säsong där vi möter IFK Kalmar på främmande mark.