Assi IF klara för Elitettan.

Assi IF - Bollstanäs SK 2-1 (0-1)

Nu är det klart att Assi IF dam spelar Elitettan 2017 efter ett rafflande drama mot Bollstanäs där Assi låg under i halvtid med 0-1 och var i rejäl brygga. Andra halvlek visade Assi varför dom är värda att gå upp i år och ”pumpade” ner Bollstanäs och genom två mål av Kalixtjejerna Johanna Olofsson i mitten av andra halvlek och Moa Öhman på nick i 89 min inför drygt 700 åskådare på BillerudKorsnäs Arena.

Fredrik Söderholm i segerjublet:

Helt otroligt att vi fixar det vilken moral och kämparglöd. 0-1 i paus men ändå bättre än BSK men får inte utdelning. Andra så breddar vi spelet och kommer runt mer och till slut orkar inte BSK stå emot. Fy fan vad skönt!

Vad är det som gör er så bra i år?

Tjejerna har verkligen visat upp en attityd till vår spelidé och träning som gjort att vi kunnat fokusera på att utveckla spelet och individerna. Vi har gjort det tillsammans och alla i laget har bidragit på sitt sätt.

Vad är skillnader mot tidigare säsonger?

Ingen aning eftersom jag inte varit med och när jag fick detta uppdrag så var vi överens om att starta något och bygga från grunden. Allt som är gjort under tidigare år i Assi är givetvis med och påverkar detta resultat och den erfarenhet klubben och spelarna fått i med och motgång.

Vad tycker du om Bollstanäs och hur känner du med dom i detta läge?

Ett mycket bra lag som vann Div 1 Norra Svealand och då är man bra. Jag lider med dom och hade inte velat byta…. Deras ledare och spelare var stora i nederlaget och tackade för två sjukt hårda kamper.

Hur firar ni?

Middag på lilla hotellet med klubben, sponsorer och supportrar och spelartruppen. Fantastiskt bra ordnat av klubben.

Hur kändes publikstödet idag?

Otroligt inspirerande för spelarna att spela inför en publik på 723 personer och naturligtvis hjälpte publikstödet oss. Alltid värdefullt att spela inför en stor hemmapublik så jag vill säga ett stort tack till dom som var på matchen idag och stöttade oss.

Vad krävs i Elitettan av Assi IF?

Oj det är svårt att säga nu så nära inpå matchen men att utvecklas som klubb, spelartrupp och organisationen. Sedan vad det innebär tar vi efter firandet.

Hur ser din framtid ut?

Jobb imorgon som vanligt…hahaha. Nej vi ska sätta oss under kommande vecka och resonera och självklart vill jag fortsätta med detta gäng men det är tufft att kombinera jobb med detta uppdrag så vi får skissa på en lösning.

 

Endast en förlust på hela säsongen mot Piteå IF, sjukt bra?

Ja det är sjukt bra. Men vi har verkligen jobbat för att ingen ska slå oss och att Piteå gör det hjälpte oss i förberedelserna mot kvalet och vi var sjukt nöjd med presationen.

Vad är din känslor just nu?

Bara glädje och lättnad nu ska vi fira!!

Tack för en underbar säsong och hoppas vi ses framöver, hälsa tjejerna!

Tack själv och det ser jag fram emot, jag hälsar avslutar Fredrik Söderholm tränare i Assi.

Startelvan:

Christina

Frida J, Frida B, Indira, Johanna A

Josse, Fernanda, Lina, Emilia

Moa, Erin

Ers:

Jenny, Johanna O, Tilda, Amanda

Byten:

Min 46 Frida B ut Johanna O in

Min 90 Moa ut Tilda in

Målen:

Min 27 0-1 Ida H

Min 62 1-1 Johanna O ass Josse

Min 89 2-1 Moa ass Josse