Ny uddamålsförlust

Assi IF - Sundsvalls DFF 0-1 (0-0)

Med tanke på de två tidigare matcher så kändes dagens match mot Sundsvall viktig för lagets självförtroende. Gästerna fick dock tre poäng med sig efter hyfsat jämn match.

 

Matchen stod och vägde första 20 minuter där man kände på varandra. I minut 19 fick gästerna ett bra läge för ledning men som resulterade i ett par hörnor som avvärjdes. Därefter tog Assi över kommandot följande 15 minuter där man lyckades skapa en del chanser utan att lyckas få in bollen i nätmaskorna. Sundsvall kom tillbaka in i matchen sista 10 minuter i första rundan och pressade Assi en hel del där man i minut 43 hade ytterligare ett fint läge att ta ledningen utan framgång.

Assi hade för många felpass och tapp som resulterade i att Sundsvall fick bra press på hemmalaget och därmed blev uppspelen alltför raka och svåra.

 

Under andra rundan började Sundsvall piggast som skapade en del riktigt heta lägen. Ju längre matchen pågick ju mer böljande blev också spelet men även med större risker med ett visst övertag för gästerna.

I minut 70 tog Sundsvall ledningen efter att linjedomaren vinkat för offside och där spelarna mer eller mindre slog av men vilket huvuddomaren vinkade av helt rätt.

 

Sista 10 minuterna försökte Assi lyfta upp spelet men som tyvärr inte resulterade i några direkta farliga lägen förutom en frispark av Fernanda Da Silva som hamnade i famnen på SDFF´s målvakt.

Assi måste återgå till grunderna i sitt utförande, ta vara på chanserna, minska sina bolltapp och framför allt att hantera dessa tapp på bästa sätt för att lyckas.

 

 

Nästa match spelas mot Kungsbacka DFF på bortaplan söndag den 6/5 kl:14.00

 

 

TRUPPEN:

Christina Dineson MV

Indira Ilic

Shauna Pear

Fernanda Da Silva

Erin Craig

Lina Henriksson

Josefine Hansson

Frida Björck

Johanna Andersson

Jaclyn Sawicki

Moa Öhman

Danielle Rice MV AVB.

Tilda Westman AVB.

Cornelia Wiklund

Antonia Göransson

 

Byten:

 

TID: 74

UT: Moa Öhman

IN: Antonia Göransson

 

TID: 79

UT: Josefine Hansson

IN: Tilda Westman

 

 

 

AVSLUT: 4-6

 

Varning: Indira Ilic

 

// Marcus Roininen

Ass.tränare Assi IF