Tung förlust i Kungsbacka

Kungsbacka DFF - Assi IF 5-1 (1-1)

Assi förmådde inte att rubba formstarka Kungsbacka i strålande sol och värme då Assi var med under första halvan men som tappade matchen totalt i den andra rundan.

 

Assi fick en olycklig start då hemmalaget kunde ta ledningen redan i den 4:e minuten där så ofta små misstag och missförstånd ofta straffar sig omgående.

Kungsbacka spelade med relativt hög och aggressiv press med snabba raka långa bollar i sina omställningar vilket man vann mycket mark på och kom därmed ofta in i boxen.

Assi hamnade alltför ofta felvända vilket skapade en del oreda. Sista 10 minuter under första halvlek rykte Assi upp sig och fick också utdelning i minut 46 efter att Erin Craig kvitterade före pausvilan.

 

I andra rundan började KDFF som i den första med hög intensitet och press för att senare avta något. Spelet blev alltmer böljande och där hemmalaget dock lyckades med att göra 2-1 i minut 70. Kungsbacka utökade dessutom till 3-1 i den 73:e minuten efter en väl slagen frispark direkt i mål. Sedan fortsatte hemmalaget att både skapa och nyttja Assis misstag vilket ledde till både 4-1 och 5-1.

 

En sådan match som denna skall Assi inte förlora med dessa siffror utan att förta Kungsbackas prestation men Assi måste minimera misstagen i fel lägen men även spela både enklare och rakare samtidigt att värdera sina aktioner på ett annorlunda sätt än man gjorde.

 

Till kommande match mot värmlänningarna kommer vi definitivt att knyta näven och bjuda upp till dans där vi skall ha hunnit gå igenom detaljer som påverkar våra resultat.

 

Nästa match spelas mot Mallbacken redan på torsdag den 10/5 kl:19.00

 

 

TRUPPEN:

Christina Dineson MV

Indira Ilic

Shauna Pear

Fernanda Da Silva C

Erin Craig

Lina Henriksson

Josefine Hansson

Frida Björck

Johanna Andersson

Jaclyn Sawicki

Antonia Göransson

Moa Öhman Avb.

Danielle Rice MV Avb.

Tilda Westman Avb.

Emelie Helmvall Avb.

 

Byten:

 

TID:67

UT: Antonia Göransson

IN: Emelie Helmvall

 

TID:67

UT: Josefine Hansson

IN: Moa Öhman

 

TID:85

UT: Frida Björck

IN: Tilda Westman

 

Varningar: Erin Craig

 

Mål: Erin Craig

Assist: Fernanda Da Silva

 

// Marcus Roininen

Ass.tränare Assi IF