Oavgjort i Umeå

Umeå IK FF - Assi IF 3-3 (0-2)

Norrlandsderbyt mellan Assi IF och Umeå IK FF blev som väntat en upplevelse för publiken där matchen innehöll spänning, känslor och dramatik där man även delade poängen systerligt efter 3-3.

Matchen började böljande där Umeå skapade en del halvchanser samtidigt som Assi hade de hetaste chanserna. I minut 6 kunde Jennifer Askebrand som har ett bra tillslag skjuta ledningsmålet för Assi. Assi fortsatte att skapa och där Jaclyn Sawicki träffade stolpen i minut 18.

Assis fina presspel skapade en del problem för Umeå som ofta hamnade felvända vilket gjorde Umeås spel svårt och omständigt.

I den 24:e träffade Umeå ribban efter räddning av Christina Dineson.

Assi kunde utöka sin ledning till 0-2 i den 47:e minuten efter inlägg från Erin Craig vilken Emelie Helmvall höll sig framme på.

Första halvlek var jämnt fördelat med tanke på chanser och bollinnehav.

Andra rundan började olyckligt då Umeå kunde reducera redan i minut 48, 1-2, efter ett bolltapp högre upp på planen. Assi svarade i den 56:e minuten efter ett snabbt uppspel där Fernanda Da Silva kunde utöka ledningen till 1-3.

Umeå lyfte därefter sitt spel och Assi blev något stressiga i sina passningar och utföranden där man också tappade sitt fina presspel. Umeå kunde också reducera till 2-3 och då var jakten igång för hemmalaget där Assi hade svårt med att få till några längre anfall.

Väl i den 82:a minuten hände det som inte fick hända då Umeå slog in kvitteringen på hörna. Även om Assi fick freda sig resten av matchen hade man en del chanser så som Umeå.

Summasumarum kan vi konstatera att Assi tappar för många poäng för att lyckas ta in på toppen trots goda intuitioner.