Poäng i premiären

Lidköpings FK - Assi IF 1-1 (0-0). Jaclyn Assis målskytt.

Seriepremiären mot Lidköping på bortaplan i strålande sol slutade systerligt 1-1.

Efter en något spänd inledning med något böljande spel med halvchanser åt båda håll tog hemmalaget kommandot där man som oftast lyfte längre bollar. Assi i sin tur var farliga i den sista tredjedelen där man ständigt var ett orosmoment för Lidköpings försvar. 0-0 höll sig halvleken ut.

Andra halvlek började som den första slutade med ett spelövertag för Lidköping.

I minut 60 sköt Emelie Helmvall ett skott där Jaclyn Sawicki höll sig framme på returen och kunde sätta ledningsmålet för Assi. Därefter förändrades matchbilden något där Assi hade mer och säga till om kunde skapa en del snabba omställningar under en tjugo minutersperiod. Under sista kvarten lyfte Lidköping konstant längre bollar i ett försök att skapa målchanser. I minut 81 kom också kvitteringen efter hörna där bollen åter lyftes in och där Assi inte lyckades få undan. Resultatet 1-1 höll sig matchen ut och vilket alltid känns skönt med poäng i en bortapremiär trots ledningen.

Assi gjorde en laginsats där man visade på aggressivitet och arbetslusta som gjorde motståndarna något frustrerade då man inte fick utdelning på sin taktik.

Nu är premiären avklarad och annandag påsk (måndag) väntar Mallbacken på hemmaplan.