Oavgjort i hemmapremiären

Assi IF - Mallbackens IF 1-1 (1-0)

Oavgjort i årets första hemmamatch.

Härlig annandag påsk med fantastiskt väder och utmaning med match mot ett hårdsatsande Mallbacken.

Mallbacken startade matchen i högt tempo och pressade ner hemmalaget de första 10 minuterna. Efter hand kom vårt lag mer och mer in i matchen och hemmalaget skapade sin första riktiga målchans i minut 13 då Josefin Hansson gjorde ett bra förarbete. Redan två minuter senare kom så  1-0 genom skott av Jaclyn Sawicki där Sanna Ylianttila offrade sig på returen och slog in bollen.

Resultatet stod sig halvleken ut och vi kan konstatera att halvleken var en jämn tillställning.

Andra halvlek började olyckligt för hemmalaget som redan i minut 48 fick se Mallbacken kvittera men laget tog sig samman och  började efter hand ta över spelet mer och mer. Den största möjligheten hade Frida Jacobsson i slutskedet av matchen i samband med en hörna.

Kan vi fortsätta våga spela bollen och öka trafiken i motståndarnas straffområde samtidigt som vi får ytterligare tid på oss kan vi se fram mot ytterligare utveckling av laget och vi ser redan fram emot nästa match.