Klockren hemmaseger

Assi IF - Mallbackens IF 3-0 (2-0)

Assi IF lyckades med att ta sina första tre poäng efter segerns mot värmländska Mallbackens IF från Sunne med klara 3-0.

Första halvlek började redan i första minuten med att Sauna Pear nickade i ribban på en hörna. Assi skapade det mesta till en början där man mer eller mindre hade beslutat sig för att styra händelserna denna kväll. I den 20:e minuten avlossade Emelie Helmvall sin bössa där bollen danade över gästernas målvakt och i mål och 1-0.

Efter något slarvigt passningsspel från de båda lägren lyckades Assi med Moa Öhman att utöka ledningen till 2-0 i minut 36 på en skottretur som placerades säkert i bortre hörnet av målvakten i Mallbacken. I minut 40 hade även Erin Craig ett fint avslut som just gick utanför ramverket samtidigt som hemmalaget tog över matchen allt mer.

Assi fortsatte att ånga på friskt direkt i andra rundan där man snabbt vände spelet från försvar till anfall dock utan att få in bollen i den s k heta boxen framför mål. Gästande Mallbacken slog mestadels längre bollar där hemmaförsvaret relativt enkelt kunde mota dessa försök resolut och bestämt. När 20 minuter kvarstod av matchen gick Mallbacken ner på en trebacks-linje med förhoppning om att skapa fler chanser. Assi stod pall och skapade fler halvchanser vilket också resulterade i att Indira Ilic punkterade matchen med ett nickmål på en frispark i den 87:e minuten.

En riktig bra laginsats med flertalet bra individuella prestationer.

Nästa match spelas på bortaplan mot IF Böljan i Falkenberg söndag den 20/5 kl:13.30