Skön seger i Falkenberg

IF Böljan - Assi IF 0-3 (0-2)

Assi IF plockade klara tre poäng i bortamötet mot IF Böljan i Falkenberg efter en mycket bra första halvlek som bäddade för 3-0 segern.

Assi tog tag i taktpinnen från minut ett där man satte hemmalaget direkt under press och vilket som IF Böljan hade svårt med att hantera. Fernanda Da Silva sköt 0-1 i minut 5 på ett längre skott då hemmakeepern spelade väldigt långt ute. Assi fortsatte att skapa en hel del halvchanser samtidigt som IF Böljan kom allt mer in i matchen efter de första 20 minuterna. Böljan spelade dock på längre och rakare bollar som blev fruktlösa. Hemmalagets frisparkslyft var dock farliga men som Danielle Rice i Assi-målet kunde avvärja på ett betryggande sätt.

I den 41:a minuten utökade Erin Craig Assis ledning till 0-2 efter att Moa Öhman frispelade en kylig Erin som relativt enkelt slog in bollen i målet.

I andra rundan tappade Assi sitt fina spel och där Böljan fick ett friläge i 48:e minuten men där Daniella Rice bredde ut sig och kunde fånga bollen framför Böljanspelare. Assi tappade farten i sin uppbyggnad där man använde sig av för många tillslag, hade sämre spelavstånd och tog de svåra besluten. Assi ryckte dock upp sig andra delen av halvleken där spelet var något böljande.

I minut 80 punkterade Erin Craig matchen med att göra 0-3 efter en snabb omställning och pass från Jaclyn Sawicki.

Skönt med andra raka och med lite målskillnad med tanke på säsongens början. Första halvlek var också riktigt bra i många avseenden som vi skall ta med oss i framtida matcher.

Nästa match spelas på hemmaplan mot Umeå IK FF på Billerud Arena söndag den 27/5 kl:15.00